Werkwijze

De verzorging van een uitvaart is iets wat met persoonlijk contact begint, tijdens uw telefonische melding vernemen wij waar het overlijden heeft plaatsgevonden en volgt, eventueel na eerst uw overleden dierbare te hebben overgebracht, een afspraak om naar u toe te komen in uw vertrouwde thuisomgeving. Dit om samen met u de wensen te bespreken. 

U mag hierbij rekenen op betrokkenheid, informatie, advies en openheid over de (wettelijke) mogelijkheden. Tevens vinden wij het ook van belang om tijdens de regeling van de uitvaart mee te denken over alle kosten die een uitvaart met zich meebrengt.
 
Tijdens de regeling is het van belang om beschikking te hebben over bijvoorbeeld een trouwboekje, identiteitskaart of paspoort. Hierin staan o.a. de volledige namen en het burgerservicenummer (BSN) vermeld. Wij verzorgen ook de aangifte en akte van overlijden.
 
De gewenste datum en het tijdstip van de uitvaart kan meestal tijdens het eerste gesprek al worden vastgelegd, hierbij wordt telefonisch contact opgenomen met bijv. de voorganger, de kerk, begraafplaats of andere locatie zoals aula van uitvaartcentra of crematorium. Indien men na de plechtigheid toch naar een andere locatie wenst te gaan voor het aanbieden van een kopje koffie of een koffietafel, denken wij hierin met u mee.
 
Veel keuze`s, zoals het kiezen en opstellen van tekst voor de rouwkaart en/of krant, de uitvaartkist en bloemen, het dragen van de kist, zeker ook hierbij kunnen wij u van dienst zijn.
 
Bij begraven wordt gesproken over de keuze van een algemeen of een particulier graf, voor één of meerdere personen, en wie wordt dan rechthebbende van het graf? 
Maar ook met betrekking tot de bestemmingsmogelijkheden van de as kunnen wij u uitleg geven over wat kan en mag.
 
Gelukkig is het zo dat men tijdens de regeling van de uitvaart niet in het eerste gesprek alles moet beslissen, hier kan men in de daarop volgende dag of dagen alsnog een keuze maken. Wel is het goed om aan u de mogelijkheden toe te lichten.
 
Een uitvaart kan op verschillende manieren worden ingevuld en uitgevoerd, het is naar onze mening van belang om persoonlijke wensen hierin te respecteren. Afscheid nemen van uw dierbare kan maar hoeft niet in aanwezigheid van alle vrienden en kennissen plaats te hebben, dit kun je zeker ook doen in een kleine intieme familiekring. 
En misschien wilt u na het uit handen geven van uw dierbare wel gewoon naar huis toe, om daar nog met familieleden samen te zijn voor elkaars steun en troost.
 
“Wij zijn van mening dat de uitvaart een zodanige vorm heeft dat deze ook past bij degene van wie men afscheid neemt.”